Mummuni pyysi tekemään täytekakun jouluksi. Kakun ulkonäön ja maun suhteen sain täysin vapaat kädet. Halusin kakusta jouluisen niin makunsa kuin ulkonäkönsäkin puolesta ja tämmöinen siitä sitten tuli:

1156935.jpg

1156936.jpg

Kakun pohja on ihan perinteinen neljän munan sokerikakkupohja, jossa täytteenä on vaaleassa glögissä keitettyjä päärynäkuutioita (kaksi tosi isoa päärynää pilkottuna ja puolisen litraa Valion vaaleaa glögiä) sekä kanelilla maustettua vaniljakreemin ja kermavaahdon seosta. Kostutin kakun päärynöiden keitinliemellä ja siitä kakkuun tuli tosi hyvä, jouluinen maku. Glögiin lisäsin pari kanelitankoa ja teelusikallisen piparkakkumaustetta lisävahvuudeksi sekä lorauksen limettimehua (sitruunamehukin käy) ja ripauksen sokeria. Liemi saa maistua reilusti sitrusmehulta, sillä sen maku loivenee kakussa paljon, mutta antaa kuitenkin kivasti raikkautta kakulle eikä mausta tule liian mausteinen tai voimakas.

Kakun päällä on punainen marsipaani, jonka suihkuttelin pronssinhohtoiseksi sprayllä. Marsipaanin alle sipaisin kosteussuluksi sokerikreemiä. Reunoille pursotin vaniljakreemijauheella ja vanilja-aromilla maustettua vispikermaa ja koristeeksi laitoin marsipaanista tehtyjä joulutähtiä ja pikkukukkia, jotka on suihkutettu helmiäissprayllä. Joulutähdet tein muuten murattimuoteilla, leikkasin vain lehtien ylimääräiset sakarat pois. Kai niistä ihan tunnistettavat kukkaset tuli =)