Näin syksyllä kun illat pimenee, alkaa väistämättä ajatukset kulkeutua lähestyvään jouluun (ainakin minulla). Leivoin pahimpaan piparintuskaan piimäkakkua ja nyt kotona leijaileekin ihana mausteinen piparintuoksu. Kyllä nyt kelpaa jatkaa joulukorttien askartelutalkoita kynttilöiden loisteessa...

993422.jpg

Tässä helppo ja ihan takuuvarma ohje, joka taitaa alunperin olla Pirkan:

6 dl vehnäjauhoja

1,5 tl soodaa

1,5 dl sokeria

2 dl rusinoita (voi jättää poiskin)

1 rkl piparkakkumaustetta

3 dl piimää (myös maustamaton jugurtti käy)

2 dl tummaa siirappia

200 g voita tai margariinia sulatettuna

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä, siirappi ja sulatettu rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suureen (1,8 l:n) rengasvuokaan. Itse paistoin tällä kertaa tuossa ihanaisessa sydänvuoassa!! Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin 1 tunti 10 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.

Tupsautin kakun pinnalle vielä hiukan tomusokeria ja koristelin syksyiseksi marsipaanilehdillä. Tämä on yksi lempikakuistani ja laitan tähän myös rusinoita, vaikka en niistä muuten pidäkään. Namia!!