Kehittelin lakkiaisiin myös tämän minttusuklaisen kahvikakun...

1607660.jpg

Suklaakakkujen koristeiksi tein tämännäköiset kukkalaatat...

1607663.jpg

Kakku on siis kahvikakku, vaikka ehkä täytekakulta näyttääkin. Taikinaan laitoin marianne-karkkirouhetta ja kakku on kostutettu kevyesti mintunmakuisella sokeriliemellä. Myös kuorrutuksessa maistuu minttu, sillä tein sen Pandan minttutäytteisestä suklaasta. Kakku oli hyvää, mutta tuo kuorrutus oli kaikkein parasta =P

Jättäkää kommenttia, mikäli kakkuohje kiinnostaa, näpyttelen sen sitten tänne!

Edit: Tässä siis lupaamani kakkuohje

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl maitoa

3 dl jauhoja

2 tl vaniljasokeria

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

150 g voita tai margariinia sulatettuna (tai juoksevaa margariinia)

1,5 dl mariannekarkkimurskaa (marianne crushia)

kostutusliemi: 1 dl vettä

2 rkl sokeria

muutama tippa minttuaromia

kuorrutus:    0,75 dl kermaa

150 g minttutäytteistä suklaata (esim. Pandan pieni 100g:n levy)

(pari riviä tummaa suklaata)

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää myös maito, sulatettu rasva ja mariannekarkkirouhe taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa!

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (halk. 24 cm) ja paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla n. 40 minuuttia. Testaa kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa. Pyyhi vuoka puhtaaksi talouspaperilla ja kumoa kakku takaisin paistovuokaansa.

Kiehauta vesi ja sokeri liedellä ja mausta liemi minttuaromilla. Kostuta lämmin kakku tasaisesti sokeriliemellä (voit pistellä kakkuun ensin tikulla reikiä niin kostutuksesta tulee tasaisempi) ja peitä vuoka foliolla ja anna jäähtyä. Nosta kakku tekeytymään jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi.

Kiehauta kerma kattilassa ja nosta pois liedeltä. Paloittele minttusuklaa kerman joukkoon (laitoin lisäksi vielä muutaman palan tummaa suklaata, sillä halusin tosi suklaisen kuorrutuksen) ja sekoittele kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja nostele tarvittaessa valunutta kuorrutusta veitsellä kakun reunoille. Kuorrutus jähmettyy jonkin verran, mutta pysyy pehmeänä ja helposti leikattavana kylmänäkin. Koristele haluamallasi tavalla!