Tämmöinen lopulta tuli 2-vuotiaan vauhtiviikarin Puuha Pete-kakusta. Päivänsankari tunnisti välittömästi sekä Kisun että Peten, joten kakku oli ilmeisesti onnistunut =)
Kakussa on 8 munan perinteinen sokerikakkupohja, jota kostuttelin mustikka-mansikkamehulla. Kakun täytteinä ovat Hellapoliisin legendaarinen mustikkamousse sekä daim-mousse (kirjoitan ohjeet molempiin myöhemmin). Päällä on siis se aiemmin marsipaanille maalaamani kuva ja muutamia marsipaanikoristeita. Pursotukset ovat värjättyä ja vaniljakreemijauheella maustettua vispikermaa. Teen yleensä aina kakut vähälaktoosisina, kuten tämänkin.
Toivottavasti kakku on maistunut vieraille, itse emme vielä tänään päässeet synttäreitä juhlimaan ja kakkua maistelemaan. Onnea Peetulle joka tapauksessa jo nyt, me kyläilemme sitten huomenna!
Kinuskinen Daim-mousse
200 g vaniljatuorejuustoa
3 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
vajaa dl kinuskikastiketta
2 tupla-daimia murustettuna
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Vaahdota kerma. Lisää sokerit, tuorejuusto, kinuskikastike ja karkkimurut kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja lisää liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen. On hyvää!!
Hellapoliisin Mustikkamousse
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 300 g mustikoita soseutettuna
Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja mustikkasose keskenään. Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja kaada liivateneste ohuena nauhana mustikkaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Herkullista!!
Kommentit