Tämä on yksi ehdottomista lempikakuistani! Tätä olen tehnyt vuosikausia ja ohje on matkan varrella muokkautunut moneen kertaan. Kakkua voi muunnella aina tilanteen ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan lähes loputtomasti, esim. limettiversiona kakku on ihanaa!

743983.jpg

Pohja: n.175g kaurakeksejä (itse laitan aina isosta kaurakeksipussista 30-35kpl)

75g sulatettua voita tai margariinia

ripaus kanelia

Täyte: 6 liivatelehteä

2prk (yht. 500g) rasvatonta maitorahkaa

1-1,5dl sokeria

2 rkl vaniljasokeria

2dl kuohu- tai vispikermaa

1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu

Murskaa keksit esim. kaulimella hienoksi. Sulata rasva ja lisää joukkoon keksinmurut ja kaneli. Laita irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi. Painele keksinmuruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita kylmään jähmettymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese appelsiini huolella, raasta kuori (keltainen osa) ja purista mehu pieneen kattilaan tai mikronkestävään kulhoon. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, sokerit ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai vaikka yön yli. Irrota vuoka hyytyneen kakun ympäriltä ja koristele.

Tämän kakun täyte on tehty 1,5-kertaisena, joten se on hiukan paksumpi kuin perusohjeella tehty. Koristeeksi laitoin tekemiäni sokerimassakukkasia ja helmiäisiä.

Huom! Pohjaksi sopii loistavasti myös kääretorttulevy, erityisesti kaakaoversio. Kakun pinnalle voi tehdä myös kiilteen, laittaa pakastemarjoja tms. Kakku on ihanaa myös tuoreiden marjojen, vaikka mansikoiden tai mustaherukoiden kera. Kannattaa kokeilla!