Leivoin tänä vuonna vaikka mitä ennen joulunpyhiä, mutta hirmuisesta kiireestä ja stressistä johtuen en muistanut kuvata puoliakaan :/ Tein suolaisia piirakoita, montaa sorttia pikkuleipiä, täytekakkuja ja erilaisia kahvikakkuja niin pyynnöstä kuin ihan omiksi joulutervehdyksiksikin. Tässä yksi, josta muistin kuvankin napata...

2175325.jpg

Kakku on tehty jostain kauan sitten nappaamallani ohjeella (olisikohan ollut Kotiliedessä joskus vuosia sitten...) ja kuorrutukseen kokeilin valmista maidotonta kinuskia täältä (linkki).

Tässä ohje: Tikun ja Takun Pähkinäkakku

150 g sulatettua margariinia

2-3 dl omenasosetta

2 tl kanelia

0,5 dl rouhittua hasselpähkinää

0,5 dl rusinoita

3 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

Sekoita sulatettu margariini omenasoseen kanssa. Mausta seos kanelilla, pähkinärouheella ja rusinoilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vaahto jäähtyneeseen omenasoseeseen. Sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti taikinaan. Paista kakku 2 l:n rengasvuoassa 175 asteessa noin tunnin ajan.

Kuorrutuksen pinnalle ripottelin hasselpähkinälastuja ja helmiäisiä