Viime viikonloppuna oli melkoinen kakku-urakka, sillä pääsin tekemään kakkuja häihin, syntymäpäiville ja rippijuhliin! Tekemistä totisesti riitti ja olo oli lauantai-iltana tosi väsynyt, mutta kivaa oli silti. Päivityksiäkin on siis nyt heti kerralla blogissa PALJON!!Hymy

Tämä kakku pääsi juhlistamaan nuoren miehen ensimmäisiä suuria juhlia..

1247560160_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247560203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247560291_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247560249_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakussa on kahdentoista munan kakkupohja paistettuna isossa kirjavuoassa. Täytteeksi tein toiveen mukaisesti mansikka- ja valkosuklaamousset ja kostutukseen käytin metsämansikkamehua. Sivelin kakun päälle (osittain ruokotomusokerista tehtyä) sokericremeä ja samalla tavaralla pursotin korinpohjatyllalla sivut kakun reunoille. Käytin ruokotomusokeria, sillä halusin kakkuun pehmeän, ruskeansävyisen värimaailman. Minusta se oli sopiva tausta kultaiselle rippiristille ja valkoisille kukille..

Kakun päällä olevat sivut ovat luonnonvalkoista marsipaania, joihin kirjoitin onnittelutekstit mustalla elintarviketussilla. Kultainen rippiristi on kokonaisuudessaan marsipaania, pinnalle suihkin kulllanväristä elintarvikespraytä. Valkoisista marsipaanikukista yritin tehdä juhannusruusun "sukulaisia", sillä minusta ne sopivat kakun henkeen paremmin kuin tavalliset ruusut. Kukkien lehdet tein vihreän sokerimassan ja vihreän marsipaanin sekoituksesta, sitä ei siis tarvinnut erikseen mitenkään värjätä. Kirjanmerkkinauha on myös marsipaania ja sai pintaansa pronssinsävyistä kimallejauhetta.

Onnittelut vielä Jonille näin jälkikäteen! Toivottavasti kakut olivat mieluiset ja maistuvat!