Minulta pyydettiin kermakakkua juhlistamaan eläkepäivien alkamista. Kakun suhteen sain vapaat kädet ja pyörittelin mielessäni pitkään jos jonkinlaista ideaa.. Halusin kakkuun jotain keväistä ja kaunista ja lopulta keksin idean omenankukista! Rakastan omenankukkia, erityisesti niiden tuoksua, mutta omistani en saanut läheskään aidonveroisia ja se tuoksukin jäi puuttumaan...

Kakku kuitenkin näyttää tältä:

1241610152_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Niitä kukkasiakin hiukan lähempää..

1241610254_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1241610209_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

..ja vielä kakku ylhäältäpäin..

1241610294_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakku on omenainen myös sisältäpäin, sillä kahdeksan munan sokerikakkupohja sai täytteekseen omena-vaniljahilloa (raikastettuna omatekoisella omenasoseella) ja wiener nougat-crushilla maustettua diplomaattikreemiä. Kostutukseen käytin spritea.

Kakku on kuorrutettu vaahdotetulla Flora vispillä ja pursotukset ovat myös samaa tavaraa. Omenapuun oksat oli tarkoitus spritsata sulatetulla tummalla suklaalla, mutta kakun teossa tuli niin hirmuinen kiire, etten ehtinyt enää suklaata sulatella. Käytin sitten valmista mustaa koristelugeeliä, joka ikävästi levisi kakun pinnalla. Oli varmasti viimeinen kerta, kun tuota geeliä käytän! Kukat ja lehdet ovat marsipaania, kimalleväreillä elävöitettynä ja kukkien keskustoihin liimasin pieniä helmiäisnonparelleja syötävällä liimalla.

Ihan kiva kakusta lopulta tuli, vaikka tuo geeli harmittaa vieläkin!! Toivottavasti kakku myös maistui juhlijoille!! Leppoisia eläkepäiviä toivottelen vielä näiden kuvien myötäHymy